05-07-07

KLAGERS HEBBEN GEEN NOOD, ZEGT MEN...

 

Wat willen de mensen nog allemaal?

 

Als er één iemand is die tegen het heffen van belastingen is, zal het wel de Kleppe zijn, maar zeg nu zelf, met al die premies, kortingen, gratis beurten en dienstverleningen van gemeente, provincie, overheid en nutsmaatschappijen  die de burger in de schoot geworpen krijgt, moet een gemeentebestuur of hogere instantie toch ergens het geld voor de extraatjes uit de mouw kunnen schudden.

In onze gemeente kunnen we zeker niet klagen. Het containerpark werkt met het ‘diftarsysteem’, so what? De vervuiler betaalt… Hij die het meest afval verwekt betaalt de rekening. Ten andere, de eerste 150 kg zijn gratis. Waarom zijn er dan nog klagers?

De vuilniszakken zijn duurder geworden! De prijs die nu zal betaald worden dekt amper de ophalings- en verwerkingskosten. Les volgen bij ons ‘groene Paula’ is de boodschap. Leer composteren, leer sorteren en laat een kippetje in de tuin kakelen voor de verwerking van het keukenafval. Ik heb zo’n eenzaam beestje ronddrentelen, steeds weer gestoord door drie blaffende, lieve waakhonden en toch is dat beestje gelukkig met wat tafelrestjes en heb ik mijn dagelijks tikkeneike.

We zijn een landelijke gemeente zegt mijn goeie vriend nonkel Bob al dertig jaar. Zo houden, dus. Niet residentieel en niet stedelijk.

De rijkste gemeente van België moet een boerengat blijven! We maken er geen Bokrijk van maar een mooi dorpje in Vlaanderen waar het goed is om toeven.

De rijkste gemeente! Aan mijn hoela!

Die mannen die de statistieken opmaken zijn nog stommer als ik in mijn humanioraperiode. Wiskunde was nooit mijn sterkste, maar mooi en slim is altijd al een utopische combinatie geweest. Hoewel, ik ken er toch een paar. Ik ga nu effen geen namen noemen teneinde geen jaloezie op te wekken.

Gemiddeld netto-inkomen per Latems of Deurels hoofd: bijna 20.000 euro per jaar! Je moet je dan voorstellen dat dit bedrag amper voor 20 % van de plaatselijke bevolking geldt…

Ik zou deze die moeten rondkomen met 950 tot 1200 euro per maand niet durven, noch kunnen uitnodigen op een BBQ! 

Het faillissement zou wenken, mijn gedacht.

Men bespaart tegenwoordig ook al op de bouwgrond. Grote percelen zijn uit de mode en ook haast niet meer voorhanden. Makelaars zoeken nu huisjes op amper 600 tot 800 vierkante meter, gooien ze plat en dan rijzen er appartementsblokken uit de grond met minstens twee verdiepingen, goed voor zes appartementen aan minstens 25 miljoen oude Belgische franken per eenheid. Kunnen jullie rekenen? Ik ben er niet zo straf in, maar ik besef goed dat dit gouden investeringen zijn voor bouwmaatschappijen en vastgoedmakelaars. Juist. Iedereen moet zijn boterham, en liefst met toespijs verdienen, maar het moest verdorie toch eerlijker verdeeld zijn.

Ge zult het me kwalijk nemen, maar met alles wat de burger tracht terug te krijgen van vader staat tot het gemeentebestuur, kan je de belastingen niet blijven laag houden.

Toch bleven ze bij ons voor 2007 onveranderd en was er desondanks geklaag op de banken. Moest de beheerraad van een bedrijf zo toegeeflijk zijn als een gemeentebestuur, ging het bedrijf binnen de kortste keren op de fles.

Rustig evalueren en zien waar we eindigen. Is de balans negatief dan moeten naar mijn bescheiden mening de opcentiemes omhoog. Maar wees gerust. Er wordt hard aan gewerkt en we zullen mosselen roepen als het schip aan wal is, of hoe was die oude spreuk ook weer?  Let the sunshine in, want na al die nattigheid hunkert ook de Kleppe naar een straaltje zon op zijn schouders.

 

 

 

13:48 Gepost door Albert-Fernand HAELEMEERSCH in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

aangespoeld Hallo, tijdens mijn surfrit door bloggenland ben ik hier aangespoeld en het is hier leuk
om even te verpozen. Mijn blog gaat over mijn wielercarriere . Nog veel plezier met alles wat je doet.....Daaaaag!!

Gepost door: steffi | 10-07-07

De commentaren zijn gesloten.