29-01-07

DE RAAD KAN WEER ZETELEN

WE ZIJN GEÏNSTALLEERD!!!!

 

 

De maanden voor de verkiezing waren bloedstollend, hectisch en euforisch te gelijk.

Nonkel Bob had beloofd de volstrekte meerderheid te behalen en was daar verdomd door ervaring en linke trucjes bijna in geslaagd. Hij beloofde zijn achterban 10 zitjes en het werden er acht.

Dat had niemand verwacht. Hij wel…

Zijn stemmenkanonnen waren verdwenen en niet meer in stelling, maar nonkel deed op zijn eentje de balans bijna overhellen. Toen bekend was dat ‘samen’ en ‘vldplus’ de handen in mekaar zouden slaan, was er nog wat heisa, maar uiteindelijk moest iedereen met die ‘vakkneep’ vrede nemen. Politiek wordt nu eenmaal zo gespeeld, ook op lokaal vlak.

De installatievergadering en de daaropvolgende receptie had heel wat sympathisanten naar het gemeentehuis gelokt. Wie gevreesd had voor wat schermutselingen zat er volkomen naast. Alles verliep sereen en vriendschappelijk.

Nonkel Bob kreeg van Proxifredse een eerbetoon om U tegen te zeggen. Het was dag op dag 30 jaar dat Bob in de raad zetelde, waarvan 20 jaar (1980-2000) als burgemeester. De lofbetuigingen omwille van dergelijke inzet voor de gemeenschap en het imago van het dorp waren treffend en welgemeend. Ik keek nonkel recht in de ogen en ontwaarde verbazing en ontroering! De stevige handdruk bij de overhandiging van het geschenk gaven mij rillingen. Ik had die twee mekaar nog nooit de hand zien schudden en toch volg ik reeds sinds 1980 de raadzittingen.

De rest was formaliteit. Eedaflegging, verkiezingen OCMW en daarna de gebruikelijke drink.

Om middernacht moest burgemeester Vanmassenhove de lichten doven anders hadden de aanwezigen de nacht doorgestoken en de gemeentelijke wijnreserve geledigd.

Nu komt het echte werk.

Ik hoorde al geruchten dat ik, geboren en getogen Latemnaar, zou afhaken! Dat is wishful thinking.

Een pijnlijk zitvlak haalt me niet uit mijn zetel en als ik de geest geef zal het in de raadzaal zijn. Mijn batterijen zijn geladen en staan op scherp. Ik heb bij de installatie verklaard dat ik als fractieleider opteer voor een transparante aanpak en voor dialoog met alle fracties. Waar we landen of stranden zien we wel. Dat zijn zorgen voor later.

 

Wat mij de meeste zorgen baart is de papieren versie van ‘De Loatemsche Kleppe’. In principe komt ze eraan na 15 februari, maar ik moet eerst nog overleggen met mijn trouwe sponsors en ook zien of er geen onverenigbaarheid is met mijn titel van ‘fractieleider’.

Voor mij is het geen punt. De dualiteit was er al. Mijn alter ego, Beerke de Kleppe, is kritisch en giftig. Ik ben wel kritisch maar gelukkig nog niet giftig en ik kan de twee figuren goed onder controle houden.

Wees gerust, we werken eraan en naar ik mag hopen, kan en mag de ‘Kleppe’ haar twaalfde jaargang inluiden.

15:25 Gepost door Albert-Fernand HAELEMEERSCH in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.