01-04-04

OUWE HOEVE VERMOORD

De Raad van State heeft de eisers gevolgd in hun pleidooi om de verbouwingen aan het romantische, nostalgisch geladen restaurant d'Ouwe Hoeve te laten stilleggen. De eisers - een drietal omwonenden - geruggesteund door de Deurlese Robin Hoods van 'Bosbehoud', kortom, mensen die denken dat poen en een mondje fransch (al dan niet met haar op) hen het recht geeft om de touwtjes in ons dorp in handen te nemen, hebben nu van een wonderlijk dorpsgezicht een verschrikkelijk, niet-aanzienlijk slagveld gemaakt.
Als reden voor de stillegging voeren ze aan dat de toekomstige horecabezoekers gaan zorgen voor een aanzienlijke geluids- en verkeersoverlast en dat de renovatie/verbouwing te grootschalig is. Bullshit! Hun visie is louter EGOÏSME!
Onze burgervader, mijn goeie vriend Proxifredse, heeft nochtans met de bouwheren een duidelijke overeenkomst omtrent de beperking van de 'burenhinder', een duidelijk sluitingsuur om 0.30 uur, het beperken tot restaurantuitbating (géén feestzaal) en participatie in de aanleg van meer openbare parkeerruimtes. Deurledorp was goed opweg om herop te leven, maar ons 'nieuwe rijken' denken weer eens dat zij het beter weten. Zij die geen sociaal leven hebben in onze dorpsgemeenschap en er enkel komen slapen en stoefen, verpesten weer eens de sfeer in een anders zo rustig en sereen, idyllisch Leiedorpje. Gaston Martens wentelt zich duizenden keren om onder zijn kille zerk.
Ik weet dat ik weer eens met alle zonden van Israël zal overladen worden, gestenigd en verwenst, maar iemand moet het toch durven zeggen dat het moet gedaan zijn met aan onze reputatie van landelijk kunstenaarsdorp, met brave volkse figuren te tornen. Dat die rijken zich opsluiten in hun goed beveiligde reservaten en zich bezighouden met hun beleggingen of met het tellen van hun zwarte centen. Er is een goed functionerend gemeentebestuur, waar meerderheid en oppositie alles in goede banen leiden, af en toe eens bekvechten, maar toch samen maar één doel hebben: 'Latem Latem laten en Deurle Deurle' (om het met de woorden van Nonkel Bob te zeggen) en proberen aan iedere medeburger te geven wat hem toekomt: een dorp met passief toerisme, landelijke, groene en aangename perspectieven...
 

16:23 Gepost door Albert-Fernand HAELEMEERSCH | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.