18-03-04

BOSBEHOUD MISLEIDT DE PERS

MOORD OP DEURLE

Het weekblad Knack blijft mij verbazen. Twee jaar geleden zegde ik mijn abonnement op, maar sinds kort nam ik de draad weer op omdat ik uitverkoren bleek om te genieten van een superkorting. Het eerste nummer valt in mijn bus en wat zie ik ? Een PULPARTIKEL van collega Frank De Moor die weer eens blijk geeft van gebrek aan objectiviteit en grondige dossierkennis…

Als geboren en getogen Latemnaar kan ik u vertellen dat Deurle (en Latem) sinds de zestiger jaren een langzame maar zekere dood stierven, als je het hebt over landelijkheid en rust.
De ‘nieuwe rijken’ verkrachtten het landschappelijk uitzicht door het aloude bossenbestand te rooien en om te toveren tot private, fleurige tuinen met keurige grasperken en riante villa’s.
Gedaan met de boswandelingen en adieu aloude, gezellige boswegels.
Precies de bewoners van die kasten willen nu de wet gaan dicteren hoe Deurle zou moeten leven ! Ze nemen zelf verduiveld niet eens deel aan het sociaal leven binnen de gemeente…
Een paar van die pipo’s verenigde zich in ‘Bosbehoud’ om in te gaan tegen het verkavelen van het historische ‘Stormebos’. Wat zij indertijd konden realiseren dank zij de oogkleppen van de toenmalige bestuurders, gunnen ze de neo-nieuwe-rijken niet meer. Waarom? Om hun prestige en heilige privacy te kunnen behouden. DIKKE EGOÏSTEN zijn het!

Let wel, wij betreuren allemaal het verdwijnen van groen. MAAR! Als zij die nu het hardst moord schreeuwen toen SAMEN het gehele bos gekocht met hun ‘drinkgeld’, dan was die groene long er gebleven en hadden ZIJ hun dorp een dienst bewezen.

Thans naaien ze, onder impuls van enkele onrustzaaiers, Knack een oor aan door te gaan verklaren dat de verbouwing aan de taverne-restaurant D’Ouwe Hoeve het geklasseerde dorpsgezicht zou ontsieren en dat de vrees voor verkeersoverlast en wildparkeren uiterst groot is.
Door toedoen van enkele notoire pseudo-notabelen, oud-raadsleden en/of ontevreden Deurlenaars hebben de ‘bosbehouders’ een nieuw element gevonden om in kortgeding te gaan en de bouwwerken aan het schitterend landmerk stil te leggen. Ik hoop voor hen dat het hen niet zuur opbreekt als de familie 'Duvel' met een schadeclaim komt.

In ieder geval vind ik, DE KLEPPE, bij inzage van het dossier, de verbouwing helemaal niet storend, maar een verfraaiing van het pand en langs geen kanten een storend landschapselement. De heraanleg van de Dorpsstraat en de summiere uitbreiding van de bestaande, ommuurde gemeentelijke parking zal een groene verademing zijn en het verleggen van het voetpad zal voor een betere doorstroming van de passant zorgen…

FRANK, je hebt je in de zak laten zetten door ‘La Tribu des Cayennes’ comme disent de ‘normale’ inwoners van de Leiegemeente. Zij die nu zo luid schreeuwen zijn de echte moordenaars van twee schitterende dorpjes !16:48 Gepost door Albert-Fernand HAELEMEERSCH | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.