09-03-04

DE LOATEMSCHE KLEPPE IS STILL ALIVE

In 1998 gestart als protest tegen de pulp van de 'volkse kranten' met hun oersaaie berichtgeving over de plaatselijke en regionale politiek en het landelijke leven, over hoop gehaald door de 'nieuwe rijken' en de 'bobo's', blijft DE LOATEMSCHE KLEPPE overleven.
Niet evident als je weet dat deze éénmanspublicatie overleeft zonder enige subsidie en afhankelijk is van de welwillende giften van de sympathisanten, middenstanders en misnoegde autochtonen.We proberen einde maart een gratis bedeelde, gedrukte versie aan de man/vrouw te brengen met de moeizaam ingezamelde fondsen.
Deze, in dank meegenomen, blog zal de 'highlights' brengen van het wedervaren van een autochtone onverlaat die met onverbiddelijk commentaar en suggesties naar de bestuurders toe, het dorpsleven naar zijn hand probeert te zetten.
Maar niet wanhopen... we zijn zuust begost mee ons 'blogske' and UNDER CONSTRUCTION... Nen salu van den Artiebert

11:55 Gepost door Albert-Fernand HAELEMEERSCH | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

weledelgestrenge koen en onversaagde leegaard ey! goed idee, deze blog, kun je tegelijkertijd je gedachten neerschrijven en wereldkundig maken. Ik kom zeker regelmatig eens kijken!

Björn

Gepost door: Björn | 09-03-04

en de frang valt... ha, heb 'm door... titel is dus titel van m'n reactie en nie aanspreektitel voor mezellef... goe bezig, Björn

Gepost door: Björn | 09-03-04

karel van de Woestijne Beste Kleppe,

dat sommige 'modale' Vlaamse dichters de prijs niet (zouden) gunnen aan een prominent dichter als Kouwenaar is alvast een spijtige zaak.
Elders in deze Kleppe lees ik dat nog nooit "een kok werd gevonden die voor alle monden kan koken".
Belangrijker lijkt mij dat het recept getuigt van kwaliteit, in dit geval het reglement van de Karel van de Woestijneprijs, die inderdaad alleen maar de beste Nederlandstalige dichtbundel van de afgelopen drie jaar wil bekronen. Of deze nu werd geschreven door Kouwenaar, Claus of Jan met de Pet doet er op zich niet toe.
Een gemeente als Sint-Martens-Latem staat in alle opzicht voor kwaliteit en dat wil zij mijns inziens ook in haar poëzieprijs belichamen.
Wil de "modale" Vlaamse dichter alsnog in aanmerking komen voor de Van de Woestijneprijs, dan is het recept duidelijk: een kwaliteitsvolle bundel afleveren!
Om het met een boutade te zeggen: poëzie is voor fijnproevers, maar absoluut niet geschikt voor massaconsumptie. Dat laatste zal Kouwenaar en de echte poëzielezer worst wezen.

Wat de Kleppe betreft, dit blijft een uiterst lovenswaardig initiatief dat alle sympathie en steun verdient.
Bèrke, houden zo!!!

Gepost door: eddy vaernewijck | 15-03-04

leve de vrije menings uiting. tegenwoordig is het wreed. ge leest iets. ge hoort iets. ge schrijft het op en hopla heel de wereld kan het lezen. tot in kuala lumpur hoor ik het gedrum van de latemse kleppe. misschien dat ik ooit wel eens naar latem terugkeer, gewoon om de sfeer op te snuiven...

we zullen natuurlijk wel zeer binnenkort kritiek zien van x,y,z op het feit dat skynet een weblog host.

er zijn immers veel mensen die het niet zo tof vinden dat nu iedereen en met een link naar email kan opschrijven wat men denkt en het meteen ook publiceren. bij mijn weten is dat de eerste keer in de geschiedenis dat dat gebeurt.

het is eigenlijk een soort superpamflet die weblogs.

Gepost door: jan geirnaert | 24-04-04

De commentaren zijn gesloten.